Borg blir lycklig av en ny lastbil

Borg blir lycklig av en ny lastbil

Arbete & Näringsliv
13:30 11 Maj. 2012
Finansminister Anders Borg (M) njuter av att se en ny lastbil rulla ut från fabriken på väg till skogsarbete. I en debatt om lycka och välfärd fick Borg lufta sin syn på hur svenskarna ska bli lyckligare.

Politik för lycka var det lite ovanliga ämnet i en av fredagens interpellationsdebatter. Bakgrunden till debatten är en resolution som förra året antogs av FN:s generalförsamling som uppmanade medlemsstaterna att utarbeta nya mått på välfärd och samhällsutveckling som tar upp betydelsen av lycka.

Riksdagsledamoten Annika Lillemets (MP) frågade vad Anders Borg har tänkt göra för att ta mer hänsyn till människors lycka i det politiska beslutsfattandet. Framtidkommissionen har tidigare fått i uppdrag att ta fram mer relevanta mått för att mäta välfärd. Anders Borg tycker att det är viktigt att utveckla statistiska mätmetoder som tar hänsyn till andra värden än rent materiella.

– Jag hoppas att vi kan gå vidare till ett samhälle där människor får möjlighet att växa som individer och medborgare och som kommer få kultur och föreningsliv att blomstra, sade Annika Lillemets.

Arbete, produktion och tillväxt stod inte oväntat i fokus för finansministerns syn på lycka.

– Jag tror inte att man kommer föredra att gå runt på bokcaféer och kulturaftnar istället för att arbeta, jag tror att man vill vara i skogen och göra gallring. Det finns en skönhetskänsla i en ny lastbil som kommer ut från Scania och rullar iväg för att klara av timmertransporter, sade Anders Borg.
 

Artiklarna på rod.se är skyddade enligt upphovsrättslagen. Du får gärna citera oss men du får inte kopiera text eller bilder från rod.se..
Dela artikeln:
0
Kommentarer
Användarvillkor
Utgivaren för Riksdag & Departement tar det fulla ansvaret för vad som publiceras på hemsidan, det gäller även kommentarerna. Därmed har kommentarerna samma grundlagsskydd som övrigt material på rod.se. Detta ställer också krav på kommentarerna, som granskas före publicering. Riksdag & Departement värnar läsarnas rätt att uttrycka sina åsikter. Vi värnar samtidigt om en saklig och anständig debattnivå.
» Fullständiga villkor

Nyheter på Rod.se