Juholt har fått 160 000 kronor för mycket

Rättsväsen
13:20 07 Okt. 2011
Håkan Juholt har sedan början av 2007 fått 320 000 kronor i hyresersättning av riksdagen. Hans egna boendekostnader motsvarar hälften av det beloppet.

320 532 kronor – så mycket har Håkan Juholt fått i ersättning sedan februari 2007 för sitt boende i Stockholm. Det motsvarar hela hyreskostnaden för den lägenhet där Juholt och hans sambo bor.

Eftersom Håkan Juholt är berättigad till ersättning för sin del av hyreskostnaderna har han fått 160 266 kronor för mycket.

På fredagen skickade riksdagsförvaltningen ett dokument till Socialdemokraternas kansli med hyresutgifterna redovisade månad för månad från och med februari 2007 till och med september 2011.

– Riksdagen kommer inte att kräva någon återbetalning, säger Marianne Bjernbäck, enhetschef för riksdagsförvaltningens ledamotsservice.

Hur mycket som Håkan Juholt ska betala tillbaka avgör alltså han, eller det Socialdemokratiska partiet.

Artiklarna på rod.se är skyddade enligt upphovsrättslagen. Du får gärna citera oss men du får inte kopiera text eller bilder från rod.se..
Dela artikeln:
0
Kommentarer
Användarvillkor
Utgivaren för Riksdag & Departement tar det fulla ansvaret för vad som publiceras på hemsidan, det gäller även kommentarerna. Därmed har kommentarerna samma grundlagsskydd som övrigt material på rod.se. Detta ställer också krav på kommentarerna, som granskas före publicering. Riksdag & Departement värnar läsarnas rätt att uttrycka sina åsikter. Vi värnar samtidigt om en saklig och anständig debattnivå.
» Fullständiga villkor

Nyheter på Rod.se