Oppositionen vill stärka vuxenutbildning

Utbildning & Skola
15:55 29 Feb. 2012
Statsbidraget för vuxenutbildning ska återinföras. Det anser Riksdagen där Socialdemokraternas förslag får stöd av både de rödgröna och Sverigedemokraterna.

Riksdagen vill att regeringen ska återkomma med ett förslag på ett riktat statsbidrag till kommunerna. Detta för att säkra att utbildningen håller en hög nivå i kristider, så att människor snabbt kan utbilda sig.

Oppositionen pekar på att det var färre utbildningsplatser nu jämfört med under Socialdemokraternas senaste mandatperiod i regeringsställning – trots att det då var högkonjunktur. Enligt oppositionen har arbetsgivare samtidigt svårt att hitta rätt arbetskraft samtidigt som arbetslösheten är hög.

Regeringspartierna reserverar sig mot förslaget och menar att det gjorts satsningar på utbildning som efter 2013 kommer att ersättas av lärlingsutbildningar.  De påpekar också att regeringen satsat en miljard mer på vuxenutbildningen nu jämfört med det första makttillträdandet 2006.

Artiklarna på rod.se är skyddade enligt upphovsrättslagen. Du får gärna citera oss men du får inte kopiera text eller bilder från rod.se..
Dela artikeln:
0
Kommentarer
Användarvillkor
Utgivaren för Riksdag & Departement tar det fulla ansvaret för vad som publiceras på hemsidan, det gäller även kommentarerna. Därmed har kommentarerna samma grundlagsskydd som övrigt material på rod.se. Detta ställer också krav på kommentarerna, som granskas före publicering. Riksdag & Departement värnar läsarnas rätt att uttrycka sina åsikter. Vi värnar samtidigt om en saklig och anständig debattnivå.
» Fullständiga villkor

Relaterad läsning

Nyheter på Rod.se